Ілюстрація REUTERS

Компанія Apple почала роздрібні продажі нового покоління смартфонів iPhone 11, iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max, представлених на спеціальному заході в Купертіно 10 вересня.

Читайте такожApple випустила iOS 13: «темна» тема, свайпи в клавіатурі та інші нововведення

Відсьогодні, 20 вересня, їх можна знайти в магазинах Apple і авторизованих роздрібних партнерів більш ніж у 30 країнах.

Відео дня

Новинки вже почали прибувати першим покупцям, які оформили попередні замовлення. Нагадаємо, попередні замовлення були відкриті минулої п'ятниці, 13 вересня, також в більш ніж 30 країнах. За даними відомого аналітика Мін-Чі Куо, на етапі попередніх замовлень попит на нові iPhone виявився дуже високим, при цьому майже половина замовлень (45%) припала на найдоступнішу модель iPhone 11. Найбільшою популярністю новинки користуються на території США, пише itc.ua.

Ілюстрація REUTERS

За традицією напередодні початку продажів шанувальники продукції компанії Apple по всьому світу вишикувалися в черги, щоб серед перших придбати новинки купертінівської компанії. У соцмережах можна знайти безліч фотографій з чергами біля магазинів Apple по всьому світу.

Продажі починаються в різний час з урахуванням часових поясів. До кінця сьогоднішнього дня iPhone 11, iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max з'являться в магазинах всіх країн першої хвилі. На жаль, Україна в ці тридцять з гаком країн не входить.

Три головні речі, якими нові iPhone 11 відрізняються від торішніх моделей: нова SoC Apple A13 Bionic (за зниженого енергоспоживання вона приблизно на 20% швидша за попередницю), покращені камери (здвоєна в iPhone 11 і потрійна в iPhone 11 Pro і 11 Pro Max) і акумулятори підвищеної ємності, що забезпечують новинкам помітно триваліший час роботи без підзарядки.

У разі iPhone 11 на вибір доступні шість кольорів корпусу: білий, чорний, жовтий, червоний (Product Red), світло-фіолетовий і м'ятний. Старші моделі iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max пропонуються в новому зеленому кольорі (Midnight Green), а також білий, темно-сірому і золотом.

У США ціна iPhone 11 стартує з позначки $699 (на $50 дешевше за стартову ціну iPhone Xr), ціни на iPhone 11 Pro і 11 Pro Max починаються з позначки $999 до $1099.

Що стосується термінів появи новыхі Phone 11, iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max в Україні, точних дат поки немає, але враховуючи досвід минулого року, очікується, що новинки надійдуть в український роздріб в кінці жовтня або початку листопада. Орієнтовні українські ціни вже відомі.

iPhone 11: від 23 999 гривень

iPhone 11 Pro: від 34 999 гривень

iPhone Pro 11 Max: від 37 999 гривень

Залишається додати, що одночасно з новими iPhone 11 почалися продажі нових розумних годинників Apple Watch 5. Нова модель відрізняється екраном, який включений завжди, і при цьому тримається все ті ж 18 годин на одному заряді.