Ілюстрація REUTERS

Зараз тільки починається процес активного впровадження зв'язку 5G, але телекомунікаційні гіганти вже працюють над зв'язком наступного покоління. Зокрема, головний виконавчий директор Huawei Рен Женгфей заявив, що в його компанії вже ведуться дослідження у сфері 6G.

Читайте такожHuawei може продати свої 5G-технології західному покупцеві

Він зазначив, що Huawei паралельно працює над стандартами 5G і 6G. Тим не менш, «розробка 6G» все ще перебуває на ранній стадії», і до того, як цей стандарт стане комерційно доступним, лежить ще довгий шлях». За його словами, до початку повноцінного використання цієї технології може пройти ще понад 10 років, передає itc.ua.

Відео дня

Поки що 5G розглядається як наступне покоління телекомунікацій. Швидкості передачі даних, які пропонує цей стандарт зв'язку, стануть основою для самокерованих автомобілів і критичного управління віддаленими пристроями, такими як важка техніка. На даний момент лише в декількох країнах почалося впровадження зв'язку 5G, таких як Великобританія і Південна Корея.

Голова Huawei заявив, що перш ніж зв'язок 6G стане реальністю, галузі необхідно встановити стандарти, на формування яких можуть піти роки. Крім того, досі незрозуміло, якими будуть варіанти використання і застосування цієї технології.