Ілюстрація REUTERS

Інвестиційна компанія Dragon Capital виступила лід-менеджером для одного з найбільших українських операторів мобільного зв'язку "ВФ Україна", що працює під брендом Vodafone Україна, за розміщення п'ятирічних єврооблігацій на суму 500 мільйонів доларів під 6,2% річних.

Читайте такожАзербайджанська Bakcell купує Vodafone Ukraine: стали відомі умови угоди

Про це повідомили в прес-службі Dragon Capital.

Відео дня

"Ми офіційно можемо повідомити про те, що Dragon Capital виступив спільним лід-менеджером для Vodafone України з розміщення п'ятирічних єврооблігацій на суму 500 мільйонів доларів. Високий попит з боку інвесторів дозволив зібрати заявки на загальну суму понад 3 мільярди доларів й забезпечив можливість для Vodafone Україна залучити фінансування з купоном 6,20%", - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що спільними букраннерами та спільними лід-менеджерами для Vodafone Україна стали J. P. Morgan, RBI та ICBC Standard.

"Кошти від розміщення єврооблігацій, будуть спрямовані на рефінансування короткострокового кредиту на суму 464 мільйони доларів, а також на загальні корпоративні цілі", - зазначили в Dragon Capital.

Як повідомляв УНІАН, на початку грудня 2019 року азербайджанський оператор Bakcell завершив операцію з придбання "Vodafone Україна" за 734 мільйони доларів.

"Vodafonе Україна" є одним з найбільших вітчизняних мобільних операторів. Компанія надає послуги в стандарті GSM та CDMA-450, обслуговує понад 20 мільйонів абонентів.

Bakcell - оператор стільникового зв'язку стандарту GSM, UMTS та LTE в Азербайджані. Компанія була заснована в 1994 році й стала першою, надає послуги мобільного зв'язку в країні. Охоплює понад 95% населення і близько 88% території Азербайджану.