Академія наук України схвалила проект Hyperloop / фото en.wikipedia.org

Національна академія наук України підтвердила перспективність впровадження технології Hyperloop в Україні, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Читайте такожВакуумні поїзди за технологією Hyperloop з'являться в Україні через 5 років - Омелян

Зокрема, 25 січня відбулась презентація перспектив розвитку проекту «Високошвидкісний транспорт Hyperloop на короткостроковий період в Україні» та науково-технологічного дослідження НАН України щодо впровадження технології гіперлуп в Україні.

Відео дня

“Науковці переконані, що виробничі потужності, інвестиційні можливості та управлінські переваги дадуть змогу успішно розвивати проект HypeUA. За оцінками науковців, гіперлуп може не тільки стати новітнім самостійним видом транспорту, а й спонукати розвиток супутніх галузей”, - йдеться у повідомленні.

На зустрічі були присутні компанії, які заявляли про готовність брати участь у розвитку технології гіперлуп та минулого року підписали меморандуми про співробітництво. Це Агентство розвитку Дніпра, Платформа розвитку інновацій, Інноваційний парк UNIT.City, ДП ВО «Півднемаш», Український інститут майбутнього, Гемфрі Інжиніринг, Каховський завод електрозварювального устаткування, “Укроборонпром”.

Наступним кроком є реалізація проекту на базі Центру транспортних інновацій Transport Tech Hub. Основна ціль Центру – об'єднати всі технології, які кожен партнер проекту може привнести, для отримання найбільш ефективних рішень в галузі транспорту.

Нагадаємо,у лютому 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян вперше заявив, що в Україні займуться розробкою нового виду транспорту - вітчизняного аналога Hyperloop, який називатиметься HypeUA.

Довідка УНІАН. Hyperloop - це транспортна система, що складається із сталевих труб, усередині яких переміщається поїзд - герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 кілометрів на годину.