У підземці Харкова почали тестувати e-ticket / фото segodnya.ua

У Харкові на станції метрополітену "Держпром" почали тестувати роботу електронного квитка. Поки що валідатор встановили тільки на одному турнікеті, також там з'явився і термінал для поповнення і купівлі e-ticket.

Читайте такожЛьвів став третім містом, у якому запускають оплату проїзду за допомогою SMS

Варто відзначити, що на наступний день після запуску тестування на турнікеті з'явився напис – "Тимчасово не працює", однак проблему оперативно усунули, пише "Сьогодні".

Відео дня

Нагадаємо, ще в кінці 2017-го року система єдиного проїзного квитка з'явилася у трамваях і тролейбусах, а ось в метрополітені обіцяли налагодити її роботу до 1 січня 2018-го, але терміни неодноразово зсувалися – на лютий, вересень і листопад.

За словами чиновників, процес затягнувся через технічні завдання та законодавчі нюанси, що стосуються видачі проїзних карт пільговикам.

Нагадаємо, раніше тестування електронного квитка почалося в Києві – з 1 листопада 2018 року фахівці перевіряли працездатність системи, справність валідаторів, чи витримує система навантаження.

Очікується, що дія е-квитка поширюватиметься на всі види громадського транспорту на основі пластикової безконтактної електронної картки (транспортної карти), картки киянина або QR-коду для одноразової оплати проїзду в електронному або паперовому вигляді.