Голова Мінінфраструктури Володимир Омелян / REUTERS

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян запросив корейську компанію Hyundai розглянути можливості розміщення своїх потужностей в Україні для виробництва електромобілів.

Читайте такожВакуумні поїзди за технологією Hyperloop з'єднання будуть в Україні через 5 років - Омелян

Про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України з посиланням на підсумки зустрічі Омеляна з послом Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу.

Відео дня

"Ми розглядаємо компанію Hyundai як потенційного партнера для виробництва електрокарів в Україні. Лінійка електрокарів Hyundai - дуже цікава і конкурентна. Ринок в Україні та Європі розвивається стрімко, тому цей напрям співпраці є вкрай перспективним", - цитує прес-служба міністра.

Голова українського транспортного відомства також запросив корейські архітектурні компанії до співпраці в питанні будівництва нового аеропорту у Дніпропетровській області.

"Цього року ми готуємося до будівництва нового аеропорту у Дніпропетровській області. Цей аеропорт стане найбільшим на сході України. Ми з радістю розглянемо пропозиції всіх зацікавлених корейських архітектурних компаній", - цитує прес-служба міністра.

Також Омелян запросив корейських інвесторів до участі у будівництві в нашій країні річкових барж і терміналів.

"Ринок внутрішніх річкових перевезень зростає з кожним роком. Це може бути гарною можливістю для корейських інвесторів зайти на український ринок і будувати в Україні баржі, перевантажувальні термінали та річкові вокзали", - додав міністр.

У свою чергу, посол Кореї в Україні зазначив, що Hyundai висловила зацікавленість в прийнятті участі в тендері Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) по відбору підрядника на будівництво метрополітену в Харкові.

Як повідомляв УНІАН, за даними асоціації "Укравтопром", продажі автомобілів з електродвигуном в Україні у 2018 році, у порівнянні з 2017 роком, збільшилися у 2 рази – до 5,3 тисячі одиниць.

У грудні 2017 року представники Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, підписали угоду про фінансування інвестиційного проекту для Харківського метрополітену. Таким чином, Харків отримав державні гарантії на отримання кредитних ресурсів у сумі 320 мільйонів євро на будівництво двох нових станцій - "Державінська" і "Одеська", будівництво електродепо Олексіївської та на закупівлю 85 вагонів рухомого складу.