фото УНІАН

Про це заявила голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна під час презентації пропозицій "Укрзалізниці" по новому підходу формування тарифів на вантажоперевезення.

"Сьогоднішня презентація – це крок на формування Меморандуму про взаєморозуміння між залізничниками і промисловцями", - зазначила вона, пише Обозреватель

За словами Ляпіної, пропозиція "Укрзалізниці" полягає у застосуванні формульного підходу до формування основної затратної частини і відповідає на питання, як може формуватися тариф на залізничні вантажоперевезення. При цьому, бізнес братиме безпосередню участь у розробленні майбутнього тарифного бюлетеня.

Відео дня

"Маємо докласти спільних зусиль, аби врахувати потреби всіх галузей. Оцінити вплив змін. Скласти план переходу від старого тарифу до нового, бо перевезення відбуваються щодня і неможливо поставити їх на паузу до моменту розробки нових тарифів. Тому цей перехід треба певним чином запрограмувати. Над цим і працюватимемо разом найближчим часом", - зазначила Ляпіна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 31 травня, у Державній регуляторній службі "Укрзалізниця" презентувала ключовим вантажовласникам свої пропозиції по зміні підходу до формування тарифів на вантажні перевезення. Це стало одним з кроків до підписання Меморандуму про взаєморозуміння між промисловцями і залізничниками, робота над яким триває.