"Укрзалізниця" хоче збільшити штрафи за безквитковий проїзд в електричках у 30 разів / фото УНІАН

"Укрзалізниця" розробляє пропозицію Верховній Раді, у якій просить депутатів підвищити розмір штрафів за безквитковий проїзд у приміському залізничному транспорті зі 110 гривень до 3 тисяч гривень.

Читайте такожУ Києві інспектори з паркування почали штрафувати водіїв (відео)

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на заяву голови регіональної філії "Південно-Західної залізниці" Романа Веприцького.

Відео дня

"Ми готуємо відповідну пропозицію до Верховної Ради. Хочемо підвищити штрафи з нинішніх 110 гривень до 3 тисяч гривень. Крім цього, хочемо внести зміни до положення про штрафи. Зараз всі кошти отримує місцева влада, на території якої було виписано протокол про адміністративне правопорушення. Ми хочемо, щоб частину коштів отримувала місцева влада, а частину - УЗ", - повідомив Веприцький.

Він також додав, що компанія планує продовжувати обладнання станцій приміських поїздів турнікетами, огородженнями та зонами очікування всередині станцій.

Раніше повідомлялось, що ЄС виділить 110 мільйонів євро на придбання нових електричок на Запоріжжі.

Нагадаємо, що напередодні в "Укрзалізниці" направили прохання до парламенту виділити 7,1 мільярда гривень на оновлення парку електричок через те, що через свій вік вони загоряються просто у дорозі.

Раніше в "Укрзалізниці" повідомляли, що планують передавати приміські поїзди на баланс місцевих рад.

У вересні 2018 року повідомлялось, що "Укрзалізниця" планує залучити техніку PESA та Siemens для оновлення приміських поїздів. Водночас у компанії придбають 3 приміських поїздів в українського виробника.