Ілюстрація / REUTERS

В Україні з 1 вересня набрали чинності нові зміни в державні будівельні норми з проектування доріг загального користування, які передбачають обов'язкове звуження крайніх лівих смуг і розширення зупиночної смуги на дорогах вищих категорій (І-ІІ категорій), що сприятиме безпечнішому руху.

Читайте такожЧому обвалися міст у Харкові: версія "Укравтодору"

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад і територій.

Відео дня

"Ми запровадили європейську практику звуження крайніх лівих смуг на трасах. Таким чином, водії будуть уважнішими за кермом і ДТП буде менше", – цитує прес-служба заступника міністра Лева Парцхаладзе.

Зокрема, ліві смуги на дорогах першої категорії будуть звужені до 3,5 метра замість 3,75 метра, де раніше розміщалися дві машини й зростав ризик ДТП. Зупинкові смуги будуть розширені на дорогах першої та другої категорій – до 3 метрів замість 2,5 метра, що убезпечить стоянку вантажного транспорту.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів здійснити капітальний ремонт 24 тисячі кілометрів українських доріг.

За даними "Укравтодору", на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг державного значення у 2019 році буде спрямовано близько 20 мільярдів гривень із загальної суми 33,4 мільярда гривень на дороги державного значення, передбаченої у Дорожньому фонді.

Всього на ремонт та будівництво доріг місцевого та державного значення в бюджеті передбачено понад 50 мільярдів гривень, що є рекордною сумою за всі роки незалежності нашої країни.