КВБЗ почав випробовувати новий дизель-поїзд на початку минулого місяця / фото kvsz.com

Новий дизель-поїзд ДПКр-3 для регіональних пасажирських перевезень, створений на Крюківському вагонобудівному заводі (КВБЗ), пройшов випробування і рекомендований до експлуатації. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Читайте такожЗа рік експрес до Борисполя перевіз майже мільйон пасажирів

Як сказано в повідомленні, 17 грудня міжвідомча комісія прийняла рішення, яким дозволила введення складу в експлуатацію. Незабаром склад почне перевозити пасажирів на маршруті Kyiv Boryspil Express, який зараз обслуговується за допомогою польських рельсобусов PESA 620M.

Відео дня

У своєму рішенні комісія зазначила, що поїзд відповідає діючим нормативним документам і вимогам технічного завдання. А завод отримав дозвіл на виготовлення дослідної партії з 6 поїздів по 3 вагони у складі кожного.

Нагадаємо, КВБЗ почав випробовувати новий дизель-поїзд ДПКр-3 на початку минулого місяця.

Як повідомляв УНІАН, «Укрзалізниця» планує до кінця року запустити новий потяг українського виробництва за маршрутом - від залізничного вокзалу (Київ) до міжнародного аеропорту «Бориспіль» (Київська область).

Залізничне сполучення між столицею та аеропортом функціонує в режимі 24/7, поїзд щодоби здійснює 27 рейсів, розрахунковий час у дорозі - 35 хвилин.