Кравцова звільнили / фото УНІАН

 Кабінет міністрів України погодив звільнення голови правління акціонерної компанії «Укрзалізниця» Євгена Кравцова без переведення на іншу посаду.

Читайте також"Їх цікавить прибуток": міністр інфраструктури звинуватив керівництво УЗ у байдужості до пасажирських перевезень

Відповідне рішення закріплено в розпорядженні Кабміну №58-р, опублікованому на урядовому сайті 3 лютого.

Відео дня

«Припинити достроково повноваження голови правління акціонерного товариства «Укрзалізниця» Кравцова Євгена Павловича, звільнивши його з посади відповідно до пункту 5 частини першої статті 41 Кодексу законів про працю України"» - сказано в документі.

Зазначеним пунктом Трудового кодексу передбачається, що трудовий договір може бути розірвано з ініціативи власника або уповноваженого ним органу в разі припинення повноважень посадових осіб.

Раніше ряд ЗМІ повідомляли про те, що заява голови «Укрзалізниці» Євгена Кравцова на звільнення за власним бажанням передбачає його переведення на посаду заступника міністра інфраструктури.

Як повідомляв УНІАН, 29 січня Наглядова рада акціонерної компанії «Укрзалізниця» прийняла відставку керівника компанії Євгена Кравцова згідно з поданою ним заявою, після чого Кабінет міністрів звільнив Кравцова з посади.

Сам Кравцов заявив, що отримає за достроковий розрив трудового контракту «чималу» компенсацію, бо формальних підстав для звільнення не було.

Наприкінці грудня 2019 року Кравцов заявив, що написав заяву про звільнення з «Укрзалізниці» для роботи в державному секторі.

Кравцов очолив «Укрзалізницю» в січні 2019 року, термін його контракту мав закінчитись у 2021 році.