помилкові

Начальник Тернопільської служби автомобільних доріг Ігор Раїнчук «хоче жити правильно» і для цього йому потрібен 1% від вартості робіт і послуг по дорожньому будівництву в регіоні.

Про це людина з голосом, схожим на Раїнчука, говорить аудіозаписи, яку оприлюднив народний депутат, член комітету з питань транспорту і зв'язку Ігор Василів на своїй сторінці в Facebook.

На записах чути, як людина з голосом Раїнчука говорить, що він працював начальником філії і у нього була заборгованість із зарплаті, й при цьому він не міг утримувати сім'ю. У діалозі він звертається до людини з голосом радника голови Тернопільської САД Олега Виничука: «Олег, я пройшов це все, я хочу жити правильно, все. Що є, то і потрібно робити, або для того, один відсоток - повинен отримувати начальник служби, це його частка. А якщо він іде (очолювати САД) за 10 відсотків, то повинні отримувати і ті хлопці, й ті, щоб йшло на благо України, якщо є така можливість у відповідності з чинним законодавством».

Відео дня

У пості Василів зазначив також голову Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Олександра Кубракова.

«Тільки послухай цей запис. Правильно жити, це коли голова Служби автомобільних доріг у Тернопільській області буде отримувати частку 1% згідно з чинним законодавством, а якщо буде 10%, то ще нехай отримають і ті, і ті хлопці, на благо України», - написав Василів.

Олександр Кубраков в коментарях до посту відповів: «Ігор, дякую, вже чув. Це жах».

Це не перший запис, яку публікує Василів. Раніше він вже публікував запис з голосами Раїнчука і Виничука аналогічного змісту. Після цього в будівлю Служби автомобільних доріг Тернопільської області прийшли громадські активісти і залишили там 1%-й кефір «замість відкатів» для Раинчука.

Також відомо, що знаками «Жити правильно - це 1%. Ігор Раїнчук» активісти розмалювали дорогу навколо обласної служби автомобільних доріг.