З 4 жовтня в Києві змінюються умови оплати проїзду у громадському транспорті / Офіційний портал Києва

Експерт з транспортного планування Дмитро Беспалов пояснив, чому в Києві з 4 жовтня зміняться умови оплати проїзду в громадському транспорті. 

Про це він повідомив в коментарі УНІАН. "Я думаю, що це питання суто технічне. Ті, хто платять в Києві за паркування знають, що там також знімається сума не відразу, коли ти завершив паркування, а десь наприкінці місяця одним платежем. Думаю, що це приблизно схожа історія", - сказав Беспалов.

Крім того, за його словами, місто можливо таким чином намагається зекономити на транзакціях за виконанні поїздки.

Відео дня

"У міста є договір з оператором процесінгу по отриманню грошей з переводу карти на рахунок. Наприклад, в договорі прописано, що за одну транзакцію треба платити умовно 30 копійок. Але якщо ми зробимо, що одна транзакція це дві поїздки, то ми таким чином зекономимо вдвічі", - пояснив експерт.

Він також зазначив, що для багатьох людей буде сюрпризом, що вони заплатили за поїздку 8 грн, а знялося 16 грн.

"Я думаю, що варто колл-центру КМДА приготуватися. Тому що запитів від пасажирів може бути дуже багато", - додав Беспалов.

Зміна оплати проїзду в громадському транспорті Києва 

З 4 жовтня в Києві змінюються умови оплати проїзду у громадському транспорті. Так, з банківських карток буде стягуватись не за кожну поїздку окремо, а за кожні дві поїздки разом. 

В Київській міській державній адміністрації пояснили, що дані зміни стосуються лише оплати проїзду коштами з пластикової банківської картки Apple Pay або Google Pay. Або  оплати цифровою транспортною картою, якщо на ній не було придбаних поїздок, і гроші за проїзд списались саме з банківської картки. 

Алгоритм списання коштів виглядає таким чином: після першої валідації списання коштів не відбуватиметься одразу, однак після другої поїздки буде проводитись списання за дві валідації одночасно. Якщо пасажир не здійснить другу поїздку до вечора, списання за першу відбудеться після 21:00 того ж дня.

Вас також можуть зацікавити новини: