Американський дипломат заявив, що Трамп вміє бути жорстким у питаннях зовнішньої політики / колаж УНІАН, фото Reuters, ОП

Дональд Трамп на посаді президента США не завершить війну в Україні за один день, як він про це заявляв. Водночас кандидат у президенти вміє жорстко підвести риску.

"Він (Трамп - УНІАН) підтримає Україну. Це буде у формі кредиту, щоб електорат Трампа був задоволений. Думаю, він дасть дещо зрозуміти Путіну. Трамп уміє краще за Байдена підвести риску і сказати Путіну: "Якщо ти не заберешся звідси, ми збільшимо кількість озброєнь - і твої люди гинутимуть натовпами". Трамп робив так із багатьма іноземними лідерами, які планували створити США проблеми. Він недвозначно говорив їм: "Якщо ви плануєте створити США проблеми, ви не доживете до цього". І вони йому вірили", - заявив американський дипломат Гордон Сондленд в інтерв'ю Forbes.

При цьому він вказав, що Трамп не завершить війну за один день - це гіпербола, в яку він сам не вірить.

Відео дня

"Трамп рухатиметься швидко. У нього багато недоліків, але він не ледачий і не повільний. У США є приказка: звірятися з годинником або календарем. Трамп - звіряється завжди з годинником. Трамп буде говорити телефоном із Путіним. Намагатиметься укласти угоду. Але не зможе її укласти, тому що обидві сторони "будуть окопані". Твердо переконаний, що Трамп буде на боці України, а не Москви", - вважає дипломат.

Сондленд вважає, що Зеленський і Трамп знайдуть спільну мову і український лідер зможе донести важливість України.

"Друзі Трампа з Волл-стріт і промисловості також розкажуть йому, скільки цінних ресурсів є в України. І що у наших країн може бути спільний бізнес. Тому я добре дивлюся на майбутні відносини. Але я розчарований тим, що Трамп хоче сам вирішити питання України за вісім місяців, якщо знову стане президентом. Час - це проблема для України. А Трамп був трохи тихим, коли говорив про підтримку допомоги в кредит. Це прикро, тому що тим часом втрачається багато життів і територій", - заявив екс-посол.

Водночас він вказав, що Трамп хоче виграти вибори в США, адже якщо він їх програє, то втратить свій вплив.

Допомога від США для України - останні новини

Видання Bloomberg пише, що США відтягують голосування за надання Україні пакета допомоги на кілька тижнів. Воно, ймовірно, "застигло" до середини квітня.

При цьому спікер Палати представників США Майк Джонсон має намір внести пакет допомоги для України на розгляд, коли конгресмени повернуться з канікул. За його словами, допомога включатиме "деякі важливі нововведення".

Варто зазначити, що саме поплічники Трампа блокують ухвалення пакета допомоги для України, затягуючи тим самим війну з Росією. Своєю чергою, Трамп спекулює на цьому питанні, намагаючись зібрати більше передвиборчих балів, роблячи гучні, а часом і обсурдні заяви.

Вас також можуть зацікавити новини: