Більшість українців проти «матеріальної допомоги» від політиків / фото УНІАН

Більшість опитаних українців (58%) виступають проти такого виду агітації політиків, як «матеріальна допомога».

Про це йдеться у переданих УНІАН результатах опитування Соціологічної групи «Рейтинг» в рамках спецпроекту «Портрети регіонів».

Читайте такожЯкщо в другий тур вийдуть Тимошенко та Зеленський, то президент – Тимошенко – соціологія

Відео дня

«15% респондентів позитивно ставляться до ситуації, коли під час виборів деякі політики допомагають матеріально виборцям. 23% займають нейтральну позицію у цьому питанні. Водночас більшість (58%) - проти такого виду агітації», - йдеться у результатах дослідження.

При цьому відносно більше тих, хто позитивно або нейтрально ставиться до матеріальної допомоги кандидатів під час виборів, у Кіровоградській, Хмельницькій, Чернігівській та Одеській областях, найменше - у Тернопільській.

На думку респондентів, ймовірність фальсифікацій на виборах президента на загальноукраїнському рівні вища (51%), ніж в області (41%) або в їхньому місті/селі (35%).

Ще близько третини допускають незначні фальсифікації на усіх рівнях. Найбільше тих, хто очікує значних порушень на майбутніх виборах на всіх рівнях, на Дніпропетровщині, також частіше за інших допускають фальсифікації на рівні регіону у Вінницькій та Одеській областях.

*** Соціологічною групою «Рейтинг» в рамках проекту «Портрети регіонів» з 16 листопада по 10 грудня було проведено опитування серед громадян України віком від 18 років в усіх областях України та м. Києві (за виключенням окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим).

У дослідженні методом особистого інтерв’ю було опитано 40 тис. респондентів (по 1600 у кожній області). Вибірка репрезентативна за типом поселення, віковою та гендерною структурою кожної області. Похибка на рівні кожної окремої області становить не більш як 2,4%, на рівні України - не більш як 0,5%.