Марк Церні — головний архітектор PS5 / скріншот

Сьогодні компанія Sony провела трансляцію, на якій було розказано про консоль нового покоління – PlayStation 5. Про головні технічні особливості нової приставки розповідав один з провідних розробників PS5 – Марк Церні.

Саму презентацію можна було подивитися тут.

Головне з презентації PlayStation 5:

Як зазначив Марк Церні, перше, про що просили компанію розробники ігор – це про перехід консолі на накопичувач SSD. Такий хід дозволить зменшити розмір ігор, оскільки не потрібно буде використовувати повторювані файли. Саме тому в PlayStation 5 буде стояти накопичувач SSD місткістю 825 ГБ.

Відео дня
PS5 отримає дуже швидкий накопичувач SSD / скріншот

Також Церні зазначив, що у поточній приставці, PS4, простоює багато оперативної пам'яті, оскільки вона зберігає багато контенту, який може бути використаний тільки потенційно. На PlayStation 5 буде дуже швидка швидкість передачі даних, завдяки чому всі 16 ГБ оперативної пам'яті будуть використовуватися для гри.

Крім того, завантаження в іграх будуть практично миттєвими. Це стосується й установки патчів.

Технічні характеристики PS5

Процесор — 8-ядерний AMD Zen 2 на частоті 3,5 ГГц

Графічне ядро — 10,28 терафлопс на базі AMD RDNA 2

Оперативна пам'ять — 16 гігабайт GDDR6 на швидкості 446 гігабайт в секунду

Пам'ять — 825 гігабайт SSD формату NVME на швидкості від 5,5 до 9 гігабайт в секунду

Привід — 4К UHD Blu-Ray.

Зворотна сумісність

Головний розробник консолі, Марк Церні, зазначив, що на цей час компанія не може підтвердити, чи всі ігри від PS4 будуть працювати і на PS5. Річ у тім, що нова консоль дуже швидка, і для зворотної сумісності доводиться перевіряти окремо кожну гру. А ось про зворотну сумісність з PS1, PS2 та PS3 нічого сказано не було.

Трасування променів

Також Марк Церні розповів про технологію трасування променів. У PlayStation 5 вона буде використовуватися як для візуального ряду, так і для створення 3D-звуку. Це одна з особливостей консолі нового покоління.

Нажаль, дизайн консолі PlayStation 5 на презентації не показали.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Ігри.