Про ліжко, але з іншого боку. Формальдегід - хімічна сполука, яка випаровується у повітря і викликає у людини рак. І в зоні ризику майже кожен з нас, бо користується звичайними побутовими меблями. 

Матеріали, з яких вони зроблені, часто виявляються просто насиченими формальдегідом, що повільно нас убиває. 

Журналісти у програмі розслідувань "Гроші" розказали, чим можуть зашкодити здоров’ю вашої дитини звичайні меблі, як перевірити свої меблі та зробити правильний вибір на майбутнє.

Читайте такожЯкі будівельні матеріали особливо шкідливі для здоров'я

Героїня сюжету придбала дорогий дитячій гарнітур. Жінка ретельно обирала виробника (бо це ж для діточок!). З цієї ж причини грошей вона не економила і виклала майже пів тисячі доларів за дитячу шафу та сходинки із шухлядами всередині. 

Проте щойно його доставили додому, жінка відчула різкий неприємний запах. Невдовзі почалися справжні проблеми: у дитини з'явився дивний кашель вранці та вночі. Жінка викликала лікаря та почала шукати інформацію в інтернеті.

В результаті героїня самостійно дізналася, що може бути причиною різкого запаху в меблів. Але, щоб пересвідчитися, придбала спеціальний прилад, який вимірює рівень загрози -  формальдегід монітор. Прилад відразу показав 0,23 мг формальдегіду на кубічний метр повітря. При цьому, згідно інструкції до цього газоаналізатора, безпечна для людини норма не більше 0,10 мг/кв.м. Але найгірше те, що цифри на дисплеї продовжили зростати.

Безпечна для людини норма формальдегіду / скрін відео "Гроші"

Формальдегід - органічна сполука, прозорий газ з різким запахом. Розчин формальдегіду використовується у деревообробній та меблевій промисловості для виробництва фанери та ДСП. Він входить у склад смоли, яка склеює дерев'яну стружку. Згідно технічним нормам найбільш небезпечний клас ДСП - Е3. В ньому 30% формальдегідної смоли. З нього заборонено робити меблі.