"Радикали" знову хочуть відсторонити Уляну Супрун / фото УНІАН

Народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Олексій Ленський подав новий позов до суду проти виконувачки обов'язків міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Про це сама Супрун повідомила на сторінці в Facebook.

За словами чиновниці, у позові міститься прохання заборонити їй виконувати обов’язки голови МОЗу.

Відео дня

"Позов подав Олексій Ленський. Офіційне пояснення підстав просто переписане з попередніх позовів своїх колег невільних радикалів. Свого роду “copy paste”, але, мабуть, цього разу зі свого комп’ютера. По факту ж причина - порушення схем та корупційних потоків, звільнення одіозних медичних феодалів і пряма конфронтація з ними", - наголосила Супрун.

Читайте такожСупрун потролила радикалів: вільні шкодять здоров'ю, "невільні" - країні

Вона додала, що адвокатський запит по цьому позову до МОЗ надійшов від тієї самої адвокатської фірми GoLaw law firm, що обслуговує звільнених через корупцію ректорів медичних університетів Катерину Амосову і Валерія Запорожана.

"Ця позовна заява - ні що інше, як чергова атака проти трансформації системи охорони здоров’я. У час, коли увага всього суспільства прикута до виборів і їхніх результатів - сили адептів "совєцького союзу", "рускава міра" і фармацевтичної мафії планують усунути нашу команду з Міністерства охорони здоров’я України", - йдеться у повідомленні урядовиці.

Вона пообіцяла і надалі "битись за життя та здоров’я українців" за будь-яких умов та будь-яких обставин.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука та заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючого обов'язків міністра. Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра.

Того ж дня міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко від імені уряду подав клопотання про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо Супрун.

7 лютого Супрун уточнила, що суд заборонив їй, серед іншого, уповноважувати заступників глави МОЗ на підписання життєво важливих наказів щодо розмитнення та розподіл ліків або ж направлення людей на лікування за кордон.

Читайте такожКому та які схеми обрубала Супрун – розслідування ЗМІ

11 лютого суд розпочав розгляд клопотання Міністерства юстиції про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо виконання Супрун обов'язків міністра охорони здоров’я. Того ж дня суддя Сергій Каракашьян, який розглядав цю справу, пішов до нарадчої кімнати.

13 лютого Кабмін частково розблокував роботу МОЗ, паралізовану через судову заборону Супрун виконувати обов’язки міністра. Щоб забезпечити безперервність роботи міністерства, Кабінет міністрів своїм розпорядженням дозволив Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я, крім виключних повноважень міністра як члена уряду.

14 лютого Окружний адмінсуд Києва скасував рішення про відсторонення Супрун. Вона є в.о. глави МОЗ з 1 серпня 2016 року.