Питання: ⠀ Деякі батьки дуже часто використовують антибіотики. Як часто можна використовувати антибіотики, щоб не нашкодити? ⠀ Відповідь: ⠀ Антибіотики використовуються не тоді, коли батьки вважають, що їх пора давати, а коли є бактеріальна інфекція, і більше ніколи. Є бактеріальна інфекція, яка лікується антибіотиками – ми призначаємо антибіотики. Всі. Ніколи в нормальній країні, в нормальному суспільстві не повинен продаватися антибіотик батькам, не повинна мама приймати рішення про використання антибіотика. Це взагалі, я вважаю, соціальне злочин. Це неприпустимо. Саме це безконтрольне застосування антибіотиків призводить людство на грань катастрофи, коли у світі з'являються бактерії стійкі до всього. ⠀ Давайте думати, приймати правильні рішення. Антибіотики – це лікарі. Прокладки на кранах повинні змінювати сантехніки, а антибіотики призначати люди з вищою медичною освітою. Всі. Крапка. ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #шдк #школадокторакомаровского #антибіотики #резистентність

Публікація від Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

Деякі батьки дуже часто використовують антибіотики, тому лікар Євген Комаровський пояснив, як часто можна їх приймати, щоб не нашкодити здоров'ю дитини.

Відео дня

Читайте такожЛікар Комаровський відповів на запитання про алкоголь під час вагітності (відео)

"Антибіотики використовуються не тоді, коли батьки вважають, що їх час давати, а коли є бактеріальна інфекція, й більше ніколи. Є бактеріальна інфекція, яка лікується антибіотиками – ми призначаємо антибіотики. Все", - розповів експерт на своїй сторінці в Instagram.

Він наголосив, що ніколи в нормальній країні, в нормальному суспільстві не повинен продаватися антибіотик батькам, не повинна мама приймати рішення про використання антибіотика.

"Саме це безконтрольне застосування антибіотиків приводить людство на межу катастрофи, коли у світі з'являються бактерії, стійкі до всього. Давайте думати, приймати правильні рішення", - зазначив Комаровський.

Раніше доктор, кандидат медичних наук Євген Комаровський назвав найправильнішу дитячу вечерю.