Питання: ⠀ А кальцію глюконат – це БАД? Варто мені давати його дитині під час інтенсивного росту кісток і зубів? ⠀ Відповідь: ⠀ Кальцію глюконат не БАД, нормальний варіант препаратів кальцію. Ви повинні знати, що для того, щоб кальцій засвоювався він повинен надходити в організм у вигляді розчинної солі. Кальцію глюконат розчиняється навіть у холодній воді тому прекрасно засвоюється. Чому я це кажу? Тому що дуже часто бізнесмени від фармакології розповідають про те, що треба купувати якийсь дорогий кальцій, а кальцію глюконат поганий, мовляв він погано засвоюється. Повірте мені, засвоюється нормально. Якщо є клінічні прояви дефіциту кальцію (є певні симптоми, які на це вказують: підвищена нервова збудливість, м'язовий гіпертонус і т. д. і т. д., але в цьому краще розбиратися лікарям), якщо є конкретна дієта, коли дитина явно мало їсть кальцію, коду він взагалі не є молочні продукти, коли є період активного росту, давати препарати кальцію можна і потрібно. ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #шдк #школадокторакомаровского #кальцій #глюконаткальция #зростання

Публікація від Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

Лікар Євген Комаровський розповів про те, чи варто давати дитині глюконат кальцію і наскільки він ефективний.

Відео дня

Читайте такожЛікар Комаровський розповів про небезпечне для життя харчування

Педіатр на своїй сторінці в Instagram відповів на запитання батьків, чи можна вважати глюконат кальцію БАДом — біологічно активною добавкою - і чи варто застосовувати його в період активного росту кісток і зубів.

Комаровський наголосив, що глюконат кальцію — це не БАД, а препарат, який нічим не гірший від дорогих препаратів з кальцієм. Цим він зруйнував міф про його неефективність і те, що він погано засвоюється.

Медик порадив приймати глюконат кальцію дітям, у яких спостерігаються симптоми дефіциту кальцію.

Раніше лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський розповів про головні ознаки дефіциту кальцію у дитини.