Рослина Гінкго Білоба / krsk.au.ru

Гінкго Білоба – препарат, що застосовується для симптоматичного лікування хворих (в основному - пацієнтів літнього віку), які страждають на когнітивні порушення. Головний інгредієнт препарату – сухий стандартизований екстракт листя Гінкго Білоба.

Лікар визначає курс лікування цим препаратом в індивідуальному порядку.

Гінкго Білоба: форма випуску

Гінкго Білоба - капсули або таблетки для перорального використання

Кому призначають Гінкго Білоба

Препарат призначають пацієнтам літнього віку для симптоматичного лікування когнітивних розладів. Але є важливий момент: Гінкго Білоба протипоказаний вказаним вище пацієнтам з підтвердженою деменцією, хворобою Паркінсона, когнітивними розладами ятрогенного походження або ускладненнями, що виникли внаслідок  депресії, судинних порушень, порушень обміну речовин.

Також лікар може виписати препарат для супутнього лікування вертиго вестибулярного походження разом з вестибулярною реабілітацією.

Застосовується Гінкго Білоба й для симптоматичного лікування дзвону у вухах.

Відео: Lika Ingrid

Гінкго Білоба: протипоказання до застосування Гінкго Білоба

Гінкго Білоба не призначається у разі непереносимості пацієнтом фітопрепаратів або ж якщо у нього — епілепсія. Ще одне важливе протипоказання до застосування препарату — у жодному разі його не можна приймати перед хірургічними маніпуляціями, оскільки Гінкго Білоба підвищує ризик розвитку кровотеч.

Також через відсутність інформації про дії препарату на плід, його використання небажане при вагітності або годування грудьми.

Не рекомендується застосування препарату пацієнтам, які постійно приймають ацетилсаліцилову кислоту, антикоагулянти та препарати, що знижують згортання крові.

Гінкго Білоба: побічні ефекти

Під час прийому препарату можуть спостерігатися:

  • порушення роботи шлунково-кишкового тракту: нудота, блювання, діарея, біль у животі;
  • задишка;
  • кропив'янка;
  • ангіоневротичний набряк;
  • висип, свербіж, екзема, запалення шкіри;
  • запаморочення, головний біль;
  • непритомність.

У разі виникнення будь-яких небажаних явищ, прийом препарату слід припинити та звернутися до лікаря.

Кому не можна приймати препарат Гінкго Білоба / sayyes.com.ua

Гінкго Білоба: відгуки

"Допомагає. Ефект не одразу, але з часом є", "Допомагає, але ефективність порівнянна зі звіробоєм, м'ятою або будь-якою іншою дикорослою травою", "Здорове харчування, сон і спорт допомагають набагато більше", "Мені допомагає для полегшення нападів мігрені", "Я звертався з цим питанням до одного зі світил вітчизняної кардіології. Відповідь була така: "На сьогодні немає жодних достовірних фактів, які підтверджували б користь або шкоду Гінкго Білоба", "Взяв мамі у віці — реально допомагало, сон миттєво покращився ", - такі неоднозначні відгуки про цей препарат можна зустріти в інтернеті.