Автор петиції стверджує, що вакцинація в Україні - примусова / фото УНІАН, Немеш Янош

На сайті президента України з'явилася петиція з вимогою терміново запровадити кримінальну відповідальність за примусову вакцинацію.

Автор петиції Вадим Бондар вимагає від Володимира Зеленського встановити покарання за неї у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

"Примусову вакцинацію у вигляді погроз звільнення та\або недопуску до роботи прирівняти до поняття "примусова вакцинація". Забезпечити громадянам право вирішувати на власний розсуд чи потрібно їм вакцинуватись чи ні", - йдеться в тексті петиції.

Відео дня
скріншот

Також Бондар хоче, щоб Кабмін брав на себе відповідальність за кожну вакциновану особу, на стан здоров'я якої вплинуло щеплення від коронавірусу.

Петицію було створено 12 серпня. Зараз вона набрала 13,5 тисяч голосів з 25 тисяч, необхідних для її розгляду. До завершення збору підписів залишилося 50 днів. У разі набрання необхідної кількості голосів президент буде зобов'язаний дати офіційну відповідь на петицію.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко порадив так званим "антивакцинаторам" відвідати інфекційні відділення лікарень і на власні очі побачити важкість коронавірусної хвороби в їхніх пацієнтів.

Вас також можуть зацікавити інші новини: