REUTERS

Всупереч поширеній думці, утримання від статевого життя не підвищує спортивні показники. Цього ритуалу дотримуються багато боксерів і футболістів.

Вважається, що ту енергію, яку спортсмен витрачає на статеве життя, він з набагато більшою результативністю повинен витратити на тренування, а це підвищить спортивні показники й допоможе виграти, пише MedikForum.

Читайте такожПсихологи дізналися, чому деякі групи молоді віддають перевагу незахищеному сексу

Відео дня

Однак невелике за масштабами дослідження повністю спростувало це твердження. Вчені не знайшли підтверджень того, що спортивні показники чоловіків підвищуються через відсутність інтимного життя.

Дійсно, оргазм зменшує артеріальний тиск, і чим частіше людина його відчуває, тим нижчий показник тиску. Однак це ніяк не впливає на спортивні результати. Вчені з університету Джорджії оцінили результати тренувань 8 осіб, однією з яких була жінка.

Під час експериментів всі вони повинні були збільшити ритм серцебиття до 170 ударів на хвилину за рахунок віджимань від підлоги, вертикальних стрибків та інших вправ. Їхня результативність оцінювалася після оргазму, що стався напередодні вночі, після спокійного сну без сексу, або після занять йогою увечері напередодні. Жодних істотних змін у спортивних показниках залежно від трьох різних сценаріїв виявлено не було.