Зріст важливий для жінок, бо високі чоловіки забезпечують більш виражений рівень захисту / фото pixabay.com

Нове дослідження американських психологів показало, що жінки невисокого зросту знаходять справжнє щастя в шлюбі з високими чоловіками.

До речі, зворотний зв'язок також існує, й чоловіки високого зросту більш щасливі, якщо мають невисоких дружин, повідомляє MedikForum.

Читайте такожРозкрито простий секрет щасливих стосунків

Відео дня

Це дослідження цікаве ще й тим, що ефект цього щастя, як показали спостереження, тривав приблизно 18 років. І цей термін не залежав від того, наскільки різний зріст мало подружжя.

Жінки, в цілому, були нижчими від своїх чоловіків просто тому, що жінки від природи частіше бувають нижчими за чоловіків. Саме тому більшість стійких стосунків будується навколо вищих чоловіків і нижчих жінок. З біологічної точки зору, жінки також прагнуть мати вищих і сильних партнерів, бо вони хочуть передати ці якості, які свідчать про здоров'я, своїм майбутнім дітям. Чоловіки дивляться підсвідомо на інші характеристики, які свідчать про здатність жінок виношувати й народжувати дітей.

Інше дослідження американських учених показало, що зріст важливий для жінок, бо високі чоловіки забезпечують більш виражений рівень захисту, і на їхньому тлі жінки мають більш жіночний вигляд. Поряд з високими чоловіками представниці прекрасної статі відчували більшу безпеку, як показало опитування.

Раніше експерти розповіли, що відрізняє повноцінні дорослі стосунки від незрілих.