Експерт радить закоханим парам шукати компроміс / ua.depositphotos.com

Часто при виборі квартири чи будинку для постійного проживання у пари не співпадають або бюджети, або бажання, тож аби дійти згоди та не розлучитися передчасно, необхідно домовлятися.

Психолог та експерт проекту "Одруження наосліп" на каналі "1+1" Ірина Кириченко підготувала рекомендації, які допоможуть врятувати стосунки тим, хто найближчим часом планує змінити житло або робити ремонт у квартирі.

"Варто все детально обговорити й спланувати, а ще краще записати на папері побажання ще до того, як починаєте пошук житла", - наголосила психолог.

Відео дня

Кириченко наголошує на трьох складових, які допоможуть закоханим чи сімейним парам дійти згоди при вирішенні важливих побутових питань, зокрема і тих, що стосуються зміни місця проживання.

Читайте такожКоронавірус може викликати "епідемію" самотності - експерти

Найперша та одна з найголовніших складових – це планування: "По-перше, обговоріть всі деталі заздалегідь — продумайте чіткий план кроків, як саме ви будете реалізовувати задумане — це мінімізує виникнення непередбачених стресових ситуацій та обставин, на які ми часто реагуємо дуже емоційно".

Не менш важлива і фінансова сторона питання, часто буває, що мрія значно більша, ніж сімейний бюджет: жінки обирають красиве, а чоловіки – практичне, тож на цьому фоні можуть виникати суперечки у парі або навіть скандали. "Бажано накопичити достатньо коштів на той варіант, який вам двом подобається. Найчастіше ми відчуваємо неабияке задоволення та пишаємося собою, коли ми отримуємо те, що раніше здавалося недосяжним", - зазначає психолог.

Наостанок експерт радить закоханим парам шукати компроміс – у будь-яких ситуаціях, адже саме він — запорука міцних стосунків: "Наприклад, якщо чоловік хоче будинок у класичному стилі, а дружина в стилі лофт — виберіть модерн або будь-який інший стиль. Можна також розділити територію оселі на зони: нехай чоловік оформлює за бажанням кабінет, вітальну та ванну кімнату, а жінка — спальню, кухню чи дитячу кімнату. Або ж чоловік купує житло в тому районі, який йому до вподоби, а дружина займається оформленням інтер’єру. У такому випадку двоє залишаються задоволені та відчувають, що з їхньою думкою рахуються".