Чоловіки обговорюють "розбите серце" набагато частіше, ніж жінки \ фото: ua.depositphotos.com

Нове дослідження відносин показує, що чоловіки відчувають емоційний біль більше, ніж жінки, коли їхні відносини погіршуються.

Міжнародна група психологів під керівництвом дослідників з Ланкастерського університету вперше провела аналіз проблем взаємин на основі "великих даних", пише medikforum. Дослідження почалося як спроба скласти карту найбільш поширених проблем у взаєминах, з якими стикаються люди за межами клінічних та консультаційних пунктів.

Читайте такожСтало відомо, як харчуватися чоловіку, який планує стати батьком

Відео дня

"Велика частина того, що ми знаємо про проблеми у відносинах, походить від досліджень людей, які проходять терапію пар, які включають досить специфічну підгрупу людей - людей, які мають час, гроші та мотив для роботи над своїми проблемами у взаєминах", - сказала Шарлотта Ентвістл, провідний автор дослідження. 

"Ми хотіли зрозуміти не тільки, з якими проблемами у відносинах найчастіше стикається широка публіка, але і з тим, хто відчуває які проблеми більше", - уточнила вона.

Команда вчених проаналізувала демографічні та психологічні характеристики понад 184 тис.осіб, які розмістили свої проблеми у відносинах на анонімному форумі. Потім дослідники змогли статистично визначити найбільш поширені теми, які виникали в кожному пості, створивши "карту" найбільш поширених проблем у взаєминах.

Аналіз показав, що частіше люди, які розповідають про проблеми у відносинах, згадували емоційний біль, викликаний проблемами, а не самі проблеми. Найпоширеніша тема була про "душевний біль" і складалася з таких слів, як жаль, розрив, плач і "розбите серце".

Всупереч їхнім очікуванням, результати дослідження показали, що чоловіки обговорюють "розбите серце" набагато частіше, ніж жінки. Ці дані свідчать про те, що стереотип про те, що чоловіки менш емоційно залучені до відносин, ніж жінки, може бути невірним.

Вас також можуть зацікавити новини