Перезавантаження відносин після розставання / фото ua.depositphotos.com

Розставання — це завжди втрата, а ще це складно і боляче. І кожен переживає його по-своєму: одні клин вибивають клином і наступають на старі граблі в новому романі, інші вбиваються горем, а треті шукають розраду в роботі, засиджуючись до ночі в офісі і працюючи навіть на вихідних.

Це не зовсім правильна тактика. Щоб не повторювати старих помилок і стати щасливою в нових відносинах, бери на замітку наші поради, пише Соѕмо.сом.иа.

Полюби себе

Звучить банально, але ти все ж таки спробуй. Як правило після розставання дівчата звинувачують себе і бачать суцільні недоліки (я негарна, занадто товста, кривий ніс і взагалі я «гидке каченя»). Стоп. Скажи поганим думкам тверде ні.

Краще приклади максимально зусиль, щоб підняти свою самооцінку і стати впевненішою. Хороший прийом описала в своїй книзі «Купи собі той довбаний букет» Тара Шустер. Кожен раз, коли у тебе в голові звучить голос внутрішнього критика, запиши те, що він говорить. А потім відразу ж спростуй! Наприклад, навпроти «ненавиджу себе за постійні зриви на дієті», напиши: «Я дійсно намагаюся стати кращою. Ось сьогодні замість бургера у мене був салат!». І так далі...

Виплескуй негатив і пробуй щось нове

Відносини, які закінчилися невдачею, схожі на рану, що залишилася після вирваного зуба. Іноді ти не звертаєш на неї увагу, але бувають дні, коли ти торкаєшся її, щоб переконатися, що все ще болить. Достатньо!

Страждати від розлуки, сумувати і займатися самокопанням — все це не змусить відчувати себе краще. Краще спробуй творчу розумову працю чи емоційно фізичну розрядку.

Читайте такожЛюди, які пережили розлучення, помирають передчасно - дослідження

Бий посуд (в спеціально відведеному для цього місці), штовхай м'яч, вбивай боксерську грушу, почни нарешті бігати. Це саме те, що потрібно, щоб відкрити очі ширше і ефективно позбутися / очиститися від негативних емоцій.

Не поспішай заводити нові стосунки

Форум-порадниці, мама і подруги одноголосно запропонують як можна швидше почати шукати нового хлопця. Як кажуть, клин клином. Але повір, це не найкращий спосіб.

Навряд чи новий чоловік захоче бути «рятувальним колом» або твоїм способом «тішитися і забутися». Ти ж ризикуєш знову загрузнути у відносинах, які будуть заздалегідь провальними, просто щоб було на кого спертися. В результаті — плюс одна шишка на вже «побитому» лобі.

Будь чесною

У першу чергу, з собою. Якщо тобі боляче і погано — дай собі час погорювати. Це абсолютно нормально! Єдине, не чекайте занадто надовго. Чим довше ти пробудеш у такій умовній зоні комфорту (і зневіри), тим складніше тобі буде її покинути.

Не порівнюй

Попередній крок, крім того, що дозволить розібратися в собі, ще й звільнить місце для нових відносин і вбереже від популярної помилки — переносити старі образи і проблеми на нового партнера. А ще постійно порівнювати: він не готує сніданки (а той ще й приносив їх у постіль), він не кличе на побачення (а той організовував романтичні вечори щотижня). Тобі потрібно перестати це робити. Це не працює. Ні з ким. І явно не допоможе знову бути щасливою вже з іншим чоловіком.

Як почати нові відносини після розлучення: відео