Рішення про відновлення статевого життя ухвалює лікар після огляду \ фото: ua.depositphotos.com

У перші пару місяців після пологів лікарі рекомендують жінці утримуватися від статевого життя. Це обмеження пов'язане з тим, що після пологів матці потрібен час, щоб повернутися у свої довагітні норми.

Місце, де була плацента, повинне зажити, після її відділення там є рана, і сама піхва після пологів повинна відновитися.

Рішення про відновлення статевого життя ухвалює лікар після огляду. Добре, якщо термін реабілітації не доводиться подовжувати.

Відео дня

Секс після пологів у деяких жінок по відчуттях, як вперше. Важко займатися любов'ю, не лише не відчуваючи задоволення, а зовсім протилежне відчуття. Це швидко проходить, проте неминуче. Між тим є ще деякі моменти, які можуть стати на заваді відновленню інтимного життя.

Читайте такожКоли можна завагітніти після пологів: про що не можна забувати новоспеченим матусям

Відповідальність за дитину. У перші місяці життя дитина багато спить, і у жінки є час на особисте життя. Але це ті місяці, коли вона ще не повністю адаптувалися до нового життя, і інтимне життя не особливо насичене. Пізніше, коли психіка стає на місце, труднощі з'являються у зв'язку з підростаючою дитиною. Малюк вимагає уваги, плаче і капризує. У жінки з чоловіком не раз була ситуація, коли доводилося "зупинятися на півдорозі". Перший рік після пологів - найважчий в цьому плані.

Страх завагітніти. Ходити з животом 9 місяців, пережити токсикоз і пологи - це випробування. Жінки не готові дуже швидко народити другу дитину. А багато чоловіків вірять, що вірогідність вагітності зовсім не висока. 

Дуже важливо, коли поряд з жінкою розуміючий і терплячий чоловік. У цей період чоловіку важливо бути ніжним і ласкавим. Зайвий натиск чоловіка лише може, відштовхнути, і викликати агресію жінки, пише nashamama.

Вас також можуть зацікавити новини