В експерименті взяло участь 142 людини у віці від 18 до 38 років \ фото: ua.depositphotos.com

Любов з першого погляду можна визначити за фізіологічними реакціями. При взаємній симпатії у потенційних партнерів синхронізуються серцеві ритми і починають потіти долоні.

Такого висновку дійшли нідерландські вчені з Лейденського університету. Їх дослідження було опубліковано в журналі Nature Human Behaviour. 

Зокрема, вчені організували побачення наосліп, надівши на учасників окуляри, які відстежували рухи очей, і датчики, що аналізують роботу серця. В експерименті взяло участь 142 людини у віці від 18 до 38 років. Результати показали, що люди, які сподобалися один одному, несвідомо копіювали жести, міміку і манеру поведінки співрозмовника. Багато з них починали так само сміятися, посміхатися і кивати головою.

Відео дня

Читайте такожСтало відомо, яких правил сімейного життя можна не дотримуватися

За словами дослідників, організм людини таким чином намагається сформувати більш міцний зв'язок з потенційним партнером. Мозок звертає увагу на сигнали що йдуть від вподобаної людини — розширення зіниць, моргання, почервоніння шкіри — і обробляє їх. Після цього людина, сама того не усвідомлюючи, починає копіювати мікровираження партнера, пише Ukr.Media.

Вас також можуть зацікавити новини