Які найгірші установки можуть транслювати жінки своїм дочкам / фото ua.depositphotos.com

Мама - головна людина в житті дитини. А якщо в родині росте дочка, то саме мама подає їй приклад ставлення до себе, оточуючим, до партнера. Саме вона закладає основи любові до себе... або нелюбові.

На думку психолога Юлії Медведєвої, часто матері через незнання або навпаки з упевненістю у власній ідеальності, нав'язують дочкам цінності та ідеї, які калічать життя. Про це фахівець розповіла на своїй сторінці в Instagram.

Пропонуємо ознайомитися з кількома з них:

Відео дня
  • "Ти повинна бути хорошою господинею"

Дівчаткам вселяють, що робота по дому – її обов'язок. Що бути домогосподаркою при хорошому чоловікові - межа мрій. Чим більше вона буде старатися - тим міцніше її будуть любити.

Читайте такожКомаровський застерігає українські сім'ї від кіндероцентризму: "він має бути на рівні держави"

"Часто такі жінки з люттю натирають кришталь, гладять підковдри, готують обіди і все це після робочого дня. Мати як би транслює дочці: "Спочатку сім'я, потім  – ти"", - каже психолог.

  • "Щоб вийти заміж, ти повинна відповідати стандарту"

"Досить налягати на солодке, хочеш розтовстіти і в дівках все життя сидіти", "Одягни спідницю, чоловіки люблять очима", "Краса – головна жіноча зброя".

Такі установки, по-перше, вирощують в дівчатках комплекси, а по-друге, демотивують багатьох чого-небудь домагатися. Адже мама каже, що головне в житті – зовнішність. А кар'єра і самореалізація – тільки заважають.

"У дорослому віці такі жінки оббивають пороги косметологічних клінік. Вони живуть в полоні невпевненості і переконаннях, що якщо поправлять собі ніс/груди/живіт – життя їх чарівним чином перетвориться. Чи варто говорити, що досягти уявного ідеалу їм навряд чи вдасться?", - говорить експерт.

  • "Всі мужики - однакові!"

Зазвичай таке переконання транслюють жінки у яких з різних причин не складаються стосунки з чоловіками. Вони не вміють відпускати образи, погано розбираються в людях і ще гірше – в собі. Часто вони розлючені на життя і не бачать справжніх причин своїх невдач. Звинувачують у всьому партнера і формують у дочок спотворене сприйняття ставлення і чоловіків в цілому.

"Ці установки можна відстежити і опрацювати. Для цього буде потрібно сила волі і сміливість визнати, що мама – не ідеальна. Живіть за своїми правилами і відкидайте чужі. З цього і починається свобода", - закликає фахівець.

Раніше УНІАН писав, що і коли повинні розповісти батьки дочці про перший секс.

Вас також можуть зацікавити новини