Оперували бійця за допомогою сучасного рентген-апарату / колаж УНІАН, скріншоти з відео

У Дніпрі прооперували 46-річного військового Володимира, який отримав складне та небезпечне поранення у шию під Авдіївкою Донецької області. 

Як йдеться у сюжеті ТСН, уламок розміром з шило влучив у шию бійця і застряг. 

Поранення він дістав, перебуваючи під щільним артилерійським вогнем ворога та роєм дронів. До медиків вдалося дістатися лише наступного ранку.

За словами лікаря, складність поранення була у тому, що уламок зайшов по дотичній у глибину шиї. До лікарні з передової військового привезли у спеціальному комірці.

"Уламок був на рівні другого шийного відростку, тому ми не знали, чи там стовідсотково є перелом, чи певні зміщення", - розповідає медик.

Хірурги визнають, що видаляти уламок потрібно було вкрай обережно, аби не пошкодити судини та нерви. То ж оперували за допомогою сучасного рентген-апарату, аби зменшити ризики до мінімуму.

За тиждень після поранення Володимир почувається добре та збирається повертатися до побратимів на Донеччину.

Львівські хірурги відновили щелепу військовому – деталі складної операції

У Львові хірурги центру "Незламні" виконали складну мікрохірургічну операцію з реконструкції нижньої щелепи 25-річному військовослужбовцю Андрію Грушку з Херсонщини. 

У березні 2022 року на лінії фронту у Донецькій області уламок російського снаряда розтрощив воїнові щелепу та ледь не позбавив життя. Через відсутність частини кістки і зубів, він не міг нормально харчуватися: жувати та їсти тверду їжу.

Лікарі забрали частину гомілкової кістки Андрія разом із м'язами та судинами і пересадили її в щелепу. Медикам вдалося успішно зшити всі судини. Після чого хірурги закрили рану клаптем власної шкіри пацієнта.

Вас також можуть зацікавити новини: