Ілюстрація / REUTERS

Центральний банк Китаю вирішив знезаражувати гроші для боротьби з поширенням смертельного коронавірусу, пише видання Quartz.

Зазначається, що це рішення вимушене через стрімке поширення коронавірусу - наразі зареєстровано понад 71 тисячу випадків інфікування. Вірус забрав життя понад 1770 осіб. 

Крім того, Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що досі не відомо, як довго вірус може виживати на поверхнях і об'єктах, зокрема, грошах. За попередньою інформацією, він може жити протягом кількох годин. Знешкодити його можуть основні засоби дезінфекції.

Відео дня

Купюри планують обробляти ультрафіолетовим світлом або під впливом високих температур. Після цього гроші опечатають на один-два тижні перш ніж повернуть їх до обігу. У Центробанку також повідомили, що за можливості будуть надавати нові купюри.

Рішення очищати гроші може бути виправданим.У 2017 році науковці провели дослідження. Воно показало, що на поверхні купюр мешкає близько 397 видів бактерій. 

Читайте такожКоронавірус з Китаю: жителям провінції Хубей заборонили виходити з дому (видео)

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня 2020 року оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Станом на 16 лютого у світі зареєстровано 69 тисяч 261 лабораторно підтверджений випадок нової коронавірусної інфекції COVID-19, з них 1669 - летальні.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.