pixabay.com

Учені Ньюкаслського університету з'ясували, що низькокалорійна дієта (лікувальне голодування) здатна вилікувати від діабету другого типу (інсулінонезалежний діабет), пише Science Alert.

Читайте такожВідмова від сніданку зумовлює розвиток важких захворювань - вчені

У дослідженні взяли участь близько 300 осіб у віці 20-65 років, у яких був діагностований діабет протягом шести попередніх років. Для 149 людей учені розробили сувору дієту на 3-5 місяців, що складається з низькокалорійних коктейлів і супів. У день добровольці споживали не більше 825-853 калорій. Після цього періоду добровольці взяли участь у програмі, яка зберігала вагу на новому рівні.

Відео дня

Результати показали, що майже 90 відсотків тих, хто скинув 15 кілограмів, вилікувалися від діабету. Такого ж ефекту досягли 57 відсотків людей, що скинули 10-15 кілограмів, і 34 відсотки позбавилися від 5-10 кілограмів. У контрольній групі тільки у чотирьох відсотків пацієнтів спостерігалася ремісія.

При діабеті другого типу знижується чутливість тканин до дії інсуліну. Він найбільш часто розвивається у людей старше сорока років і пов'язаний з ожирінням.