Коронавірус у Німеччині б'є рекорди / фото REUTERS

У Німеччині другий день фіксуються рекордні показники добових заражень коронавірусом

За даними Інституту імені Роберта Коха (RKI), вчора COVID-19 захворіли ще 37 120 осіб, що є максимальним показником від початку пандемії в країні, пише РБК-Україна.

Загальна кількість зареєстрованих випадків зараження COVID-19 у Німеччині зросла до 4 709 488.

Відео дня

Читайте такожКілька федеральних земель Німеччини послабили антиковидні обмеження

Зазначимо, що показник COVID-заражень у Німеччині зріс за останні сім днів у середньому до 169,9 на 100 тисяч жителів, а попередньо становив 154,5 і 139,2. Ще минулого тижня у країні фіксували 24 668 випадків за добу.

Нагадаємо, абсолютний максимум у країні був зафіксований 22 грудня 2020 року і становив 197,6 на 100 тисяч мешканців Німеччини.

Разом з тим більшість німців вважають, що всі повнолітні жителі країни мають обов'язково щепитися від COVID-19, пише DW. Проте третина населення не хоче, щоб їх зобов'язували проходити вакцинацію.

Згідно з дослідженням, 57% жителів Німеччини підтримують обов'язкові антиковідні щеплення. А 74% респондентів вважають, що люди певних професій, особливо ті, хто пов'язаний із медициною, мають обов'язково пройти вакцинацію.

Проте уряд країни не поспішає робити такий крок та зобов'язувати громадян щеплюватися проти коронавірусу. Водночас близько половини громадян підтримують чинні заходи боротьби з пандемією.

Нагадаємо, Ангела Меркель, яка залишає посаду канцлера Німеччини, стурбована зростанням захворюваності в країні COVID-19 і закликала німців проявляти більше рішучості в боротьбі з коронавірусом.

"Поточні показники госпіталізації та смертності викликають у мене сильне занепокоєння... Це має турбувати нас усіх", - зазначила Меркель.

Коронавірус: що варто знати