фото ua.depositphotos.com

Маркетологи компаній, що випускають антиейдж-засоби для догляду за шкірою інколи можуть нагадати казки про молодильні яблука і цілющу воду. Підтягування овалу обличчя, зникнення зморщок і другого підборіддя, підвищення пружності та еластичності — лише деякі з них. У цій статті розбираємося, чи дійсно косметика може вирішити проблеми вікової шкіри та омолодити її. Про найголовніше — у статті.

Що таке антиейдж-косметика?

Антиейдж-косметику випускають чимало брендів, наприклад, Topicrem. Вона спрямована на уповільнення появи ознак старіння. Але важливо розуміти, що повністю запобігти віковим змінам, радикально змінити тіло чи обличчя такі засоби не можуть. Під час оцінки такої косметики найчастіша проблема — не у малоефективному складі. Завищені, нереалістичні очікування — те, що викликає розчарування і негативну реакцію споживачів.

Але не все так погано. Доглядові антивікові засоби надійних виробників можуть позитивно впливати на шкіру і значно покращувати її стан. Зокрема, стимулювати клітини і клітинний метаболізм, а також:

Відео дня
  • збільшувати синтез колагену та еластину;
  • регулювати вироблення меланіну;
  • запобігати сухості, лущенню, втраті вологи;
  • захищати шкіру від шкідливих зовнішніх факторів.

Коли починати використовувати антиейдж-косметику? Оптимально — після 30 років. Але все індивідуально і залежить від стану шкіри: комусь антивікові засоби знадобляться пізніше, комусь — раніше. Зверніть увагу, якщо перестати застосовувати ці засоби у своїй б’юті-рутині, накопичений позитивний ефект може з часом знизитися.

Які косметичні засоби знадобляться для антивікового догляду?

Антивіковий догляд схожий на звичайний, але його головна відмінність полягає у складі косметики. Вам знадобляться продукти для очищення, наприклад, пінка, лосьон або гель, тонер чи тонік для нормалізації кислотно-лужного балансу після вмивання, а також такі засоби:

  • сироватка для зволоження;
  • живильний і регенерувальний креми;
  • ексфоліанти для відлущування ороговілих клітин;
  • маски та ампули з високою концентрацією антиейдж-компонентів.

Пам’ятайте, кожен косметичний продукт має надавати антивікову дію і містити компоненти з відповідним ефектом. Про них — далі.

Найпотужніші антиейдж-компоненти, які дійсно працюють

Косметологи і дерматологи одностайні у рекомендації: треба звертати увагу не на яскраву рекламну кампанію косметичного засобу, а на його склад. Саме компоненти, що використали для виробництва продукту, можуть розповісти про його антивікові властивості.

Надзвичайно важливі для шкіри, що старіє, антиоксиданти. Вони запобігають окислювальному стресу, захищають від шкідливих зовнішніх факторів. Найчастіше антиоксиданти в косметиці є у формі вітамінів.

  • Вітамін А стимулює регенерацію, синтез еластинових і колагенових волокон.
  • Вітамін С освітлює, захищає від пігментації та окисного стресу.
  • Вітамін Е глибоко живить, може розгладжувати зморшки і робити шкіру еластичною.

Не менш популярні антиоксиданти рослинного походження, зокрема, екстракт зеленого чаю, гінкго білоба.

Для вікової шкіри важливі й кислоти, які стимулюють оновлення і відлущують ороговілі лусочки шкіри:

  • АНА-кислоти освітлюють тьмяну шкіру і надають їй молодшого сяйливого вигляду;
  • саліцилова і молочна кислоти очищують, загоюють запалення, посилюють регенерувальну здатність шкіри.

Гіалуронова кислота хоч і не є кислотою, але для правильного антиейдж-догляду — важлива, оскільки посилює бар’єрні функції шкіри і запобігає втраті вологи. Також останнім часом все більш популярними є пептиди, які можуть ущільнювати шкіру, зменшувати глибину зморщок, розслабляти м’язи обличчя, освітлювати.

Хоч антивікова косметика не всемогутня, але це чудовий спосіб покращити стан шкіри. Важливо обирати засоби з ефективними компонентами у складі і правильно комбінувати їх між собою. І головне, пам’ятайте: ви прекрасні у будь-якому віці!