скріншот

У анексованому Криму двоє чоловіків жорстоко побили українця Ігоря Криничного через українську символіку на його автомобілі.

Активістка Ілона Карасян опублікувала в Facebook два відео, на яких Криничный продемонстрував свої побої. Вона розповіла, що чоловік не приховував свою національну приналежність і відмовлявся оформлювати російський паспорт.

Читайте також"Справу можуть "зам'яти": дружина розповіла про жорстоке побиття чоловіка-АТОшника під Києвом (фото)

Відео дня

"Плювки, побої, тільки за те, що не приховував свою національну приналежність, неможливість отримати повною мірою медичну допомогу. Що далі? Нашивати на одяг особливі знаки, щоб відрізняти від людей інших національностей?", - пише вона.

Сам Криничный у відео зазначив, що побив його чоловік кожен день приходив і плював на його машину.

"Кожен день приходить і плює на мою машину. Я у нього запитав, навіщо він це робить. На що він мені відповів – тому, що я "укроп і фашист". Ось наслідки", - розповів він.

"Сьогодні, 31 березня, і вже пройшло 4 дні після того, як мене побили. Три дні в лікарні пролежав і вигнали. Без російського паспорта в лікарні лежати не можна – не лікують. Ось за цю символіку мене побили (показує автомобіль. - Ред.). Хоча я українець, що живе в Криму. Крим, Ялта – нічого не змінилося. Тільки стало небезпечно бути українцем", - розповідає українець.

Як повідомляв УНІАН, у Києві двоє невідомих з кулаками накинулися на нацгвардійця, який перебував на посту біля посольства Республіки Польща.