Ілюстрація / REUTERS

На Чернігівщині співробітники Служби безпеки України сьогодні затримали трьох зловмисників, які викрали на території державного підприємства 36 тонн нафти. Про це УНІАН повідомили у прес-групі управління СБУ в області.

Читайте такожУ Києві судять викрадачів, які вимагали $5 мільйонів у біткоїнах за двох громадян Вірменії (відео)

Згідно з повідомленням, правоохоронці встановили, що троє осіб незаконно проникли на територію державного нафтопромислу. Через роз’єднання конструкцій нафтоперегінного обладнання зловмисники перекачали близько 36 тонн очищеної нафти до автоцистерн. У подальшому вони планували вивезти сировину до сусідньої області для продажу на «чорному ринку».

Відео дня

Оперативники спецслужби затримали зловмисників на одному з автошляхів Чернігівщини під час спроби несанкціонованого транспортування нафтосировини.

Під час огляду території нафтопромислового об’єкту правоохоронці виявили приладдя, що використовували затримані у протиправній діяльності. Вказані предмети та зразки сировини направлені для проведення експертизи.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) тривають слідчо-оперативні дії для встановлення інших осіб, причетних до злочинних дій. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Дніпропетровській області затримали викрадачів вантажівки з 25 тоннами соняшнику.