В ході обшуку вилучено близько 15 тонн детонаторів до снарядів \ фото УНІАН

На складі одного з підприємств Нікополя Дніпропетровської області правоохоронці вилучили близько 15 тонн детонаторів до снарядів калібру 122 мм і 125 мм.

Читайте такожЗатримано кілера, який очолював одне з найбільших злочинних угруповань в Україні (фото)

Як повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України, 18 грудня співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції спільно з детективами Головного слідчого управління із залученням вибухотехніків та рятувальників провели санкціонований обшук у складському приміщенні одного з підприємств Нікополя.

Відео дня

«В ході обшуку вилучено близько 15 тонн детонаторів до снарядів калібру 122 мм і 125 мм. Також правоохоронці виявили кустарне обладнання, за допомогою якого детонатори могли розбирати на деталі. Відтак люди, які здійснювали маніпуляції з детонаторами наражали на небезпеку не лише себе, а й оточуючих», - йдеться у повідомленні.

Головним слідчим управлінням розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу ("незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами"). Поліція з’ясовує походження детонаторів та встановлює осіб, причетних до їхнього зберігання.