Вороненкова вбили в Києві в 2017 році / фото УНІАН

ЗМІ повідомляють, що в Москві зі стріляниною викрадений український кримінальний авторитет Юрій Василенко, якого вважають фігурантом справи про вбивство у Києві екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова.

Як повідомляє "Росбалт", посилаючись на джерело в правоохоронних органах, ресторан "Базилік", де і стався інцидент, був для Василенка офісом.

Читайте такожДружина ймовірного спільника вбивці Вороненкова розповіла подробиці обшуку зі спецназом (фото)

Відео дня

"Вчора ввечері туди зайшла група кремезних чоловіків, які наказали йти за ними. На вулиці Василенко спробував вирватися і втекти, зав'язалася бійка, в ході якої по ньому відкрили вогонь. Далі невідомі завантажили пораненого "авторитета" в багажник машини і відвезли в невідомому напрямку", - йдеться в повідомленні.

Також Росбалт повідомляє, що в ніч на 11 січня в квартирі, яку орендував Василенко, був проведений обшук. У приміщенні нібито було виявлено кілька десятків одиниць зброї та вибухових речовин, включаючи снайперські гвинтівки.

Довідка УНІАН. Вороненков переїхав в Україну разом з дружиною Марією Максаковою і отримав українське громадянство. Його вбили 23 березня 2017 року в центрі Києва. В результаті стрілянини також був поранений його охоронець і сам нападник, який пізніше помер від поранень.

Слідство встановило, що злочин скоїв громадянин України Павло Паршов за попередньою змовою з громадянами України Василенком, Лосем, Левенцом і Тарасенком. Лося і Тарасенка було затримано, Василенко і Левенець перебувають у розшуку. Замовником вбивства нібито був підконтрольний ФСБ РФ кримінальний авторитет Тюрін, який мав особистий мотив - раніше він був цивільним чоловіком Максакової. За версією слідства, він погодився на фінансування та організацію злочину в обмін на преференції з боку російських спецслужб з контролю кримінальних угруповань на території Росії та деяких країн СНД, вбивство готувалося спільно з керівництвом ФСБ Росії. Тюрін оголошений у міжнародний розшук за лінією Інтерполу.