Компанія «Міськсумиліфт» має припинити надання послуг із технічного обслуговування ліфтів youtube.com

У Сумах через смерть немовляти в ліфті багатоповерхового житлового будинку управлінням Держпраці в області анульовано дозвіл компанії «Міськсумиліфт» на виконання робіт з технічного обслуговування ліфтів.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі управління Держпраці в Сумській області.

Згідно із повідомленням, у зв’язку із смертельним нещасним випадком фахівцями управління Держпраці в області проведено позапланові перевірки підприємств, відповідальних за експлуатацію та технічне обслуговування ліфта, – компанії «Міськсумиліфт» і КП «Сумитеплоенергоцентраль».

Відео дня

Зазначається, що серед результатів цих перевірок – порушення вимог законодавства з питань охорони праці, зокрема, повторно встановлені (вперше виявлені у ході попередніх планових перевірок підприємств у 2016 році), та ті, що несуть загрозу життю і здоров’ю людей.

Читайте такожЛіфт-«убивця»: що і як призвело до загибелі немовляти в Сумах

«Через встановлені у ході перевірок понад півсотні порушень з охорони праці ТОВ «Міськсумиліфт» сьогодні направлено лист-повідомлення про анулювання дозволу. Таким чином, підприємству забороняється монтаж, налагодження, ремонт, технічне обслуговування устаткування підвищеної небезпеки, а саме: ліфтів (пасажирських, вантажопасажирських, лікарняних, вантажних та малих ліфтів вантажопідіймальністю до 5000 кг із швидкістю до 2 м/с); роботи верхолазні, що виконуються на висоті 5 метрів і більше над поверхнею ґрунту, з перекриття або робочого настилу, зварювальні роботи», – зазначає прес-служба відомства.

При цьому наголошується, що у своїй діяльності підприємство допустило порушення, починаючи з проведення навчання працівників з питань охорони праці, а саме – ці працівники є відповідальними за створення безпечних умов при експлуатації ліфтів.

Наразі протягом 10 днів компанія «Міськсумиліфт» має повернути дозвіл управлінню Держпраці в області, а також припинити надання послуг із технічного обслуговування ліфтів іншим суб’єктам господарювання.

Також за результатами контрольних заходів направлено до суду позовну заяву про застосування заходів реагування до комунального підприємства Сумської міськради «Сумитеплоенергоцентраль», а саме – заборону експлуатації ліфту-«вбивці».

Як повідомляв УНІАН, 2 січня у Сумах внаслідок падіння ліфта у багатоповерхівці загинула двомісячна дитина, яка перебувала у візочку.

За фактом загибелі дитини відомості до ЄРДР були внесені за ч. 1 ст. 119 (вбивство через необережність) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У рамках розслідування було затримано директора та співробітника компанії «Міськсумиліфт». Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.