Правоохоронці вилучили суміш для кальянів в асортименті іноземного виробництва / фото УНІАН

В Одесі правоохоронці вилучили нелегальну суміш для куріння кальянів на 12 мільйонів гривень.

Як повідомили УНІАН в обласному управлінні захисту економіки Національної поліції України, 23 січня оперативниками даного відомства спільно з співробітниками ДФС проведено санкціонований обшук у нежитловому приміщенні.

У результаті обшуку виявлено та вилучено 20 тонн тютюнових виробів, зокрема, суміш для кальянів в асортименті іноземного виробництва. На всіх коробках є напис: «FOR DUTY FREE SALE ONLY» («Лише для продажу в Д'юті Фрі»).

Відео дня

Читайте такожРозвіяний міф про безпеку кальянів - вчені

У власників не було жодних документів, які б підтверджували право власності на товар, відсутні також сертифікати його якості та походження.

Також наголошується, що була відсутня документація, яка б підтверджувала законне переміщення товару через державний кордон України. Вартість вилученого понад 12 млн гривень.

На даний час триває розслідування за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут фальшивих грошей, державних цінних паперів або білетів державної лотереї), ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Одеської області.