Після попереджувального пострілу вгору зловмисник здався / фото прес-служба поліції

Сьогодні, 28 січня, водій автомобіля «Opel Omega», утікаючи від поліцейських, протаранив два службових автомобіля та намагався здійснити постріли у патрульних.

Читайте такожСтрілянина і сльозогінний газ у Херсоні: стали відомі подробиці інциденту (фото)

Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Відео дня

Зазначається, що система відеонагляду «Безпечне місто» зафіксувала у Рівному авто, яке перебувало у розшуку, транспортний засіб розпочали переслідувати.

На вимогу поліцейських зупинитися водій лише додав швидкість та поїхав в сторону села Бармаки. Патрульні намагалися зупинити порушника, однак той протаранив два службових Toyota Prius і продовжив втечу.

фото прес-служба поліції

Приїхавши у лісосмугу поблизу села Олександрія, водій покинув автомобіль та побіг. Коли поліцейським все ж вдалося наблизитися до чоловіка, той дістав зброю та намагався вистрелити у бік поліцейських. Однак, ймовірно, пістолет дав осічку. У відповідь поліцейські здійснили попереджувальні постріли вгору, після чого зловмисник здався. Під час застосування зброї ніхто не постраждав.

Затриманим виявився 35-річний житель Олександрії, раніше судимий за злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків. Відомо, що чоловік перебував у розшуку за грабіж, вчинений у Рівному в листопаді 2017 року. В особистих речах у нього вилучили пістолет, речовини схожі на наркотичні та гроші.

Слідчі розпочали досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією статті 342 Кримінального кодексу України. Зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі дії тривають.