Наразі тривають слідчі дії \ фото УНІАН

В Одеській області на українсько-молдовському кордоні правоохоронці затримали двох чоловіків при спробі незаконного переміщення 12 кг ртуті.

Читайте такожУ харківському метро чоловік розлив ртуть - ДСНС

Як повідомили УНІАН у прес-службі Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України, ртуть зловмисники намагалися перемістити через кордон у грілці, прикріпленій до тіла одного з чоловіків.

Відео дня

Зокрема, затримання провели офіцери відділу внутрішньої безпеки по Білгород-Дністровському прикордонному загону, група реагування прикордонної служби «Роздільна» і співробітники обласного управління СБУ 10 лютого.

Відзначається, що підозрювані, про яких оперативна інформація надійшла від правоохоронців Херсонської області, пішки перетинали держкордон.

Вони намагалися залишити Україну через пункт пропуску «Кучурган», розташований в Одеській області.

«У одного з них на тілі, під одягом, правоохоронці виявили грілку об'ємом 1 літр і вагою 12 кг. Проведений експрес-аналіз показав, що контейнер заповнений ртуттю», - повідомили в управлінні.

Крім того, міжвідомча група правоохоронців поряд із пунктом пропуску виявила автомобіль Volkswagen української реєстрації, яким доставили затриманих з ртуттю до кордону.

Водій-співучасник чекав на повернення своїх спільників, а при наближенні прикордонників різко рушив з місця і направив на них автомобіль.

«Прикордонники здійснили два попереджувальні постріли вгору, після чого автомобіль було зупинено, а водія затримано», - повідомили в управлінні.

Як зазначається, після завершення відповідних оперативно-слідчих дій представники СБУ речовину вилучили.

За даними прес-служби СБУ, незаконно переправити 12 кг ртуті через кордон намагався житель Херсонської області. Він планував продати речовину за 12 тис. дол.

В даний час одному фігуранту справи оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 і ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу ("спроба контрабанди"). Тривають слідчі дії.