На Львівщині затримано групу з чотирьох осіб, які займались збутом наркотичних засобів та психотропних речовин за допомогою месенджера «Telegram».

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у Facebook.

Відео дня

«За процесуального керівництва прокуратури Львівської області слідчими СУ ГУ НП у Львівській області в ході досудового розслідування кримінального провадження затримано групу в складі чотирьох осіб, які використовуючи месенджер «Telegram», займались незаконним збутом наркотичних засобів та психотропних речовин на території м. Львова», - зазначила Сарган.

За результатами проведених обшуків вилучено: амфетаміну – 208 г, канабісу – 4,5 кг, МДМА (екстазі) – 71 таблетку, ЛСД – 156 марок, 14,8 тис. доларів, 91 тис. грн.

Читайте такожВ Одесі поліція вилучила у міжнародної групи наркоторговців товару на 2 мільйони гривень (фото, відео)

За її словами, вказаних осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України.

На даний час тривають слідчі дії та готуються клопотання на обрання затриманим запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

За інформацією Департаменту комунікації Національної поліції України, організував збут наркотичних засобів та психотропних речовин 22-річний уродженець Черкаської області. Чоловік залучив до злочинної діяльності ще трьох жителів Львова – двох чоловіків та жінку.

«У групі існував чіткий розподіл ролей. Від організатора виконавці отримували наркотичні засоби та психотропні речовини для збуту. Учасники групи фасували їх та робили «закладки» по місту відповідно до надісланих організатором координат. Фото із розміщеними наркозасобами та психотропами організатор через месенджери надсилав наркозалежним особам. Він же розподіляв отримані кошти між членами групи», - йдеться у повідомленні.

У Нацполіції додали, що вартість вилучених у підозрюваних речовин на «чорному» ринку становить близько 1,5 мільйони гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Раніше УНІАН повідомляв, що українські правоохоронці викрили транснаціональну злочинну організацію, що з 2014 року продавала наркотичні засоби та психотропні речовини за криптовалюту в мережі Інтернет та месенджері Telegram на десятки мільйонів доларів США.

В СБУ зазначили, що за будь-яке порушення встановлених правил конспірації, поведінки, несанкціоновані контакти "приїжджали спеціально навчені люди і просто обрубували пальці на руках".