В Києві судять винуватця трагічної ДТП  / ТСН

У Шевченківському районному суді Києва обирають запобіжний захід юнаку, який на смерть збив за кермом батьківського авто двох дівчат 16 та 18 років. Прокуратура вимагає для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб.

Читайте такожВ Запоріжжі жінка за кермом BMW на смерть збила семирічного хлопчика (фото, відео)

Як повідомляє ТСН, підозрюваний – хлопець на ім’я Віталій, під час судового засідання плаче та визнає свою провину. Юнак запевняє, що був тієї ночі тверезим і їхав в машині не один, однак своїх пасажирів не називає. Також пояснив, що дівчат помітив в останній момент, намагався об'їхати, але колесом трапив у яму, через те машину занесло.

Відео дня

Зізнався, що їхав з перевищенням швидкості - 110 км/год. Коли вийшов з машини, перевірив пульс тої, яка була ближче до нього, пульсу не відчув, тому злякався і втік.

Засідання почали без присутності адвоката підозрюваного – той не зміг приїхати з Білої Церкви. Хлопця тричі перепитали, чи він згоден продовжувати засідання без захисника, але він сказав "судіть".

Сторона обвинувачення стверджує, що затриманий не вжив заходів, аби не допустити зіткнення – на місці події не знайдено слідів екстреного гальмування. Після того, як втік з місця наїзду, юнак все ж сам з'явився у органах слідства.

Зазначається, що Віталій вже мав судимість за крадіжку  – два роки з випробувальним терміном. Нині не працює і не навчається.

На суді надали слово батькові підозрюваного Олександру. Він розповів, що син вже їздить на його авто роки зо три і йому це дозволяється. Щоправда на уточнююче запитання, чи дійсно син з 16 років за кермом, Олександр швидко виправився, мовляв, тільки рік. Також чоловік стверджує, що зв'язався з родинами загиблих дівчат та допоміг їм.

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня у селі Піщана Білоцерківського району Київської області невідомий на автомобілі "Мазда" збив на смерть двох дівчат і втік з місця ДТП, залишивши авто. Загинули дві дівчини віком 16 та 18 років.

Підозрюваного шукала поліція.  Під час розслідування стало відомо, що напередодні хлопець, житель села Храпачі Білоцерківського району, взяв без дозволу ключі від автомобіля Mazda, який належав його батькам, та виїхав у нічний час.

Напередодні молодика затримали. Він зізнався працівникам поліції у тому, що дійсно скоїв смертельний наїзд на двох дівчат, після чого втік з місця ДТП.