Автівку було заблоковано / фото kyiv.npu.gov.ua

У Києві затримали групу квартирних крадіїв, які при спробі втечі скоїли наїзд на поліцейського.

Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Києва.

Як зазначається, під час відпрацювання території на вулиці Закревського працівники карного розшуку помітили двох підозрілих чоловіків, які несли в руках сумки з речами та постійно озиралися. Правоохоронці вирішили зупинити їх для перевірки, але чоловіки відразу побігли до автівки, що стояла неподалік.

«Як тільки подільники опинилися у салоні, водій рушив з місця, скоївши наїзд на працівника поліції. Вимоги зупинитися зловмисники проігнорували, тому правоохоронці спочатку попередили, а потім застосували вогнепальну зброю і вистрелили у капот іномарки», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожВ Одесі під час пожежі у будинку постраждав іноземний студент

Автівку було заблоковано, а трьох зловмисників - місцевих жителів 1984, 1987 та 1992 років народження, які раніше потрапляли у поле зору правоохоронців за вчинення майнових злочинів, - затримано.

Під час огляду салону іномарки поліцейські виявили гроші, ювелірні вироби та оргтехніку. Ці речі зловмисники викрали із квартири, до якої потрапили, пошкодивши замок.

Фото kyiv.npu.gov.ua

Правоохоронці відпрацьовують інформація про причетність затриманих до інших аналогічних злочинів.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками правопорушень, передбачених ст. 185 (Крадіжка) та ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.