Міськрада вимагає від організаторів намету прибратися з площі Свободи за три дні / фото mediaport.ua

Влада Харкова оприлюднила припис з вимогою знести волонтерський намет "Все для перемоги" на честь загиблих українських солдатів на головній площі міста.

Як повідомляє 24 канал, міськрада вимагає прибрати намет від представників громадських організацій, які відповідають за його роботу.

Читайте також"Кернес розхитує місто": в Харкові мітингували проти демонтажу намету волонтерів (фото, відео)

Відео дня

Зазначається, що якщо вимоги не будуть виконані добровільно протягом трьох днів, то об'єкт буде демонтований на підставі рішення виконавчого комітету Харківської міської ради. Причина, за твердженням влади, полягає в тому, що конструкція заважає дорожньому руху і псує благоустрій міста. "Самовільно встановлений намет" вимагають прибрати до 14 травня.

Як відомо, раніше намет неодноразово намагалися прибрати, проте петиції не набирали потрібну кількість голосів. Мер Харкова Геннадій Кернес 8 травня підтримав ініціативу, і петиція набрала необхідні п'ять тисяч голосів.

"Шостий рік війни пішов. Армія вже не та, що була в 2014 році. Вона добре фінансується, їй як і раніше допомагають волонтери та небайдужі українці. Навіщо нам на найбільшій площі Європи це убоге, замизгане одоробло? Мало того, що своїм брудним виглядом воно спотворює вигляд площі, так воно ще й небезпечне — нещодавно там вибухнув газовий балон", — написав автор петиції.

Активісти протестують проти демонтажу намету. Близько 1500 людей влаштували ходу від площі Свободи до будівлі Харківської мерії. Вони стверджують, що намет офіційно зареєстрований в поліції як пікет, і щорічно документи подовжують.

"Акція, щоб показати позицію харків'ян. Показати, що дійсно є багато людей, які виступають за збереження намету. Є багато людей, які розуміють, що цей намет є власне символом протидії російській агресії активних харків'ян", - зазначив активіст Харківської антикорупційного центру Ігор Черняк.

Як повідомляє MediaPort, робочі «Харківських теплових мереж» встановили паркан біля намету на площі Свободи. Активісти його розібрали. Прибула поліція.

Представники громадських організацій розбирають паркан / фото mediaport.ua

Активісти планують оскаржувати рішення Харківської міськради в суді.

Нагадаємо, раніше Кернес заявив, що на своїй посаді працює в рамках закону і повноважень органів місцевого самоврядування, тому питання про військовий намет на площі Свободи і про повернення імені Жукова до Харкова будуть розглянуті на найближчій сесії міськради.

Як відомо, В'ятрович пригрозив Кернесу в'язницею за перейменування проспекту в Харкові.