За даними поліції, зловмисників було близько 40 осіб / фото: прес-служба поліції

У Києві сімох осіб затримали за підозрою у спробі рейдерського захоплення готельного комплексу на вул. Стеценка.

Як повідомили у Відділі комунікації поліції Києва, у середу, 22 травня, на лінію «102» надійшло повідомлення про те, що група невідомих у балаклавах та шоломах увірвалася на територію готелю на вулиці Стеценка.

Читайте такожУ Києві невідомі захопили спортклуб, поліція пішла на штурм (відео)

За даними поліції, зловмисників було близько 40 осіб. Вони перешкоджали нормальній роботі комплексу, обмежили вхід та вихід, завдали тілесних ушкоджень двом працівникам охорони і пошкодили майно. Коли на місце події прибули правоохоронці, частина зловмисників втекла. Десятьох доставили до управління поліції для надання пояснень, з них сімох – затримали.

Усі доставлені до відділку поліції – представники приватної охоронної фірми, раніше судимі за вчинення різних злочинів. Під час спілкування зі слідчими більшість із них відмовилися надавати пояснення, посилаючись на ст. 63 Конституції України. За попередніми даними, вони прибули до готельного комплексу разом із нібито новим власником приміщення. Ця інформація перевіряється.

Правоохоронці провели огляд місця події, вилучили речові докази, у тому числі записи з камер відеонагляду, які правопорушники намагалися пошкодити, аби приховати докази протиправної поведінки.

Слідчі кваліфікують подію як хуліганство, кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу України.