У "бунтівній" колонії нині посилені заходи безпеки / УНІАН

Міністерство юстиції України вирішило розформувати одеську Південну виправну колонію (№51), де збунтувалися ув'язнені. Засуджених розподілять по інших в’язницях.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожДБР розслідує бунт в одеській колонії

У самій установі нині посилено заходи безпеки, обмежено відвідування та передачі для арештантів. П'ятьох в'язнів, яких адміністрація вважає зачинщиками, розвезли по різних закладах.

Після пожежі деякі приміщення досі знеструмлені. Потерпілих з-поміж працівників колонії чотирнадцятеро, троє із них досі в лікарні.

Керівництво закладу запевняє, що ситуація наразі контрольована. Однак в’язні досі продовжують скаржитися на бруд, холод, недоїдання та побої.

Як повідомляв УНІАН, 27 травня в Південній виправній колонії (№51), розташованій в Одесі, стався бунт, який супроводжувався пожежею. 

За попередньою інформацією, причиною бунту стали неналежні умови тримання засуджених і жахлива якість продуктів харчування. Через це стався бунт, внаслідок якого почалася пожежа. Вогнем пошкоджено будівлю установи виконання покарань, пожежна техніка й інше майно - загалом на площі 400 квадратних метрів.