Лікарі борються за життя 5-річного хлопчика, підстреленого поліцейськими / УНІАН

У Київській області п'яні поліцейські вистрілили дитині в голову. Хлопчика прооперували в Києві.

Зараз дитина у важкому стані і ще з кулею в голові. За життя дитини продовжують боротися кращі нейрохірурги України. Про це розповів керівник Київської міської дитячої нейрохірургії Гончарук Олександр Борисович, в якій зараз лежить хлопчик, повідомляє "Інформатор".

Читайте також"Поліцейські були такі п'ятому яні, що не знають, хто саме стріляв": бабуся 5-річної дитини розповіла про обставини поранення

Відео дня

Хлопчик у вкрай важкому стані, на апараті штучного дихання. У дитини травма важка, пошкоджено ліву півкулю мозку.

Гончарук розповів, що за протоколом травма хлопчика проходить як «бойова травма». У таких випадках робиться максимальна резекція, тобто видаляється пошкоджена частина мозку, що вже і зробили малюкові. Буде також повторна операція. Куля все ще знаходиться в мозку. Зараз потрібно максимально вирішити наслідки поранення — зняти набряк.

Професор Поліщук Микола Юхимович зазначив, що кулю в даному випадку видаляти не потрібно. Куля знаходиться дуже глибоко, і її видалення — це додаткова травма головного мозку і може додатково вплинути на відновлення дитини.

Читайте такожУ Борисполі патрульні збили дитину на пішохідному переході (відео)

Як повідомляв УНІАН, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому в лікарню доставлено 5-річного хлопчика з вогнепальним пораненням. Дитина отримала Травму, коли гуляла у дворі.

В ГБР повідомили, що поліцейські оглянули місце події і в 70-150 м від нього виявили гільзи від патронів Флобера, стаканчик і банки. Правоохоронці встановили, що до нанесення вогнепальних поранень дитині можуть бути причетні двоє працівників Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП в Київській області.

1 червня слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України), що карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.